Стомашен байпас

Стомашен байпас
Стомашният байпас с Y-бримка по Roux или т.нар. "стомашен байпас" се смята за "златен стандарт" в бариатричната хирургия и е най-често прилаганата процедура от този тип в цял свят.

Процедурата се състои от два компонента. Оформя се малък стомашен резервоар (приблизително 30 мл обем) чрез разделяне на горната част на стомаха от останалата част на стомаха. След това първата част на тънките черва се разделя и долният им край се повдига и свързва към новосъздадения стомашен остатък. Процедурата завършва чрез свързване на горната част на тънките черва към тънките черва по-надолу, така че стомашните киселини и храносмилателни ензими от байпаса в стомаха и първата част на тънките черва в крайна сметка се смесват с храната.

Стомашният байпас може да бъде решение за Вас, ако:
Вашият Индекс на телесна маса (ИТМ) е между 40 и 50. При ИТМ над 40 е налице тежка форма на болестно затлъстяване, при която е много вероятно това да се окаже единственият възможен вариант за отслабване.

Стомашният байпас е ефективен метод за справяне със затлъстяването, но сам по себе си не би бил достатъчно ефективен, ако не промените начина си на живот. Необходимо е да спазвате здравословна диета, съчетана с физическа активност.

Ползи от процедурата

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване