Видео: След бариатричната операция - Срещаме Ви с Ивелина Чакърова, оперирана в Болница ВИТА

Видео: След бариатричната операция - Срещаме Ви с Ивелина Чакърова, оперирана в Болница ВИТА
17.05.2024

В поредицата “След бариатричната операция” Ви срещаме с пациенти на Центъра за Метаболитната и Бариатричната хирургия на Болница ВИТА 

Във видеото историята си разказва Ивелина, която след 30 години борба с килограмите, взема решението да се подложи на Ръкавна резекция на стомаха в МБАЛ ВИТА. Седем месеца след операцията, при свалени 40 кг, тя описва избора си като животоспасяващ. 

Още в детските си Ивелина е с наднормено тегло, което прераства в затлъстяване и я подтиква да опита редица диети и хранителни режими. Две години преди операцията младата жена дори успява да свали 30 кг с фастинг (периодично гладуване), но в един момент килограмите отново започват да се качват.  В опитите си да се справи сама не само със свалянето на телесна маса, но и със задържането на постигнатите резултати, Ивелина развива и хранително разстройство.

Тогава решава да потърси помощ и записва първия си час за консултация с хирург в Болница ВИТА, с когото заедно обсъждат рисковете и възможностите на бариатричната операция.

Вижте  разказа на Ивелина в този линк:

Всички статии

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване